JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Продовжуйте вибір товарів і додавайте в кошик.Робити покупки легко і приємно.
Кавомашини професійні
Кавомашини суперавтоматичні
Кавомашини автоматичні для дому та офісу
Кавомашини професійні б/в
Кавомашини суперавтомати б/в
Кавомашини автоматичні для дому та офісу б/в
Кавомашини фільтрові
Кавомашини з газовою установкою б/в
Кавоварки ріжкові еспресо
Кавоварки крапельні
Кавоварки гейзерні
Кавоварки капсульні
Кавоварки чалдові
Кавоварки вбудовані
Кавомолки професійні
Кавомолки професійні б/в
Кавомолки для дому
Кавомолки ручні
Вендингові кавові автомати
Кавомашини вендингові б/в
Снекові автомати
Блендери
Соковижималки
Міксери для молочних коктейлів
Водонагрівачі та електрокип'ятильники
Льодокришителі
Льодогенератори
Гранітори
Сокоохолоджувачі
Апарати для приготування гарячого шоколаду
Спінювачі молока
Охолоджувачі молока для кавомашини
Фризери для морозива
Печі конвекційні
Печі для піци
Тістомісильники
Аеропрес
Пуровер
Декантери та графини кавові
Чайники для заварювання
Термоси
Фільтр пакети для кавоварок
Інвентар бармена
Темпери для кави
Пітчери, молочники, джаги
Килимки, підставки, сітки
Нок-бокси
Декоратори, диспенсери
Ваги для кави
Набори бармена/бариста/техніка
Мірні ємності, джигери
Диспенсери для паперових склянок
Мийки для склянок
Кава в зернах
Кава мелена
Кава в капсулах
Кава в чалдах / монодозах
Кава без кофеїну
Моносорти кави
Ароматизована кава
Чорний чай
Зелений чай
Фруктовий чай
Трав'яний чай
Білий чай
Пуер чай
Зв'язаний чай
Японський чай
Улун чай
Елітний чай
Композиційний чай
Чай пакетований
Какао і гарячий шоколад
Сухе молоко та вершки
Капучино розчинний
Чай розчинний
Кондитерські вироби
Хлібобулочні вироби
Засоби для догляду за кавомашинами
Пом'якшувачі та фільтри для води
Засоби індивідуального захисту
Запчастини для кавоварок
Запчастини для кавомолок
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте найбільш підходящий вам товар
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте товар, який найбільше вам підходить.
Додавайте товари до списку бажань, діліться списками з друзями та обговорюйте товари разом. Якщо у вас уже є списки бажань, авторизуйтесь
2 елементи(ів)
Фільтри
Купити
Повідомити коли з'явиться
Розчинний чай (екстрагований чай) - концентрат чаю, приготування якого не потребує заварювання. Достатньо розчинити порошкоподібний, пастоподібний або рідкий екстракт чаю в гарячій або теплій воді.
Спроби заготівлі чайних концентратів у вигляді добре розчинного екстракту, що не потребує процедури заварювання, робили здавна. Перші відомості про приготування екстрагованих чаїв відносяться до Китаю X-XII століть. У той час було розроблено технологію виготовлення сухого чайного соку: зі свіжозібраного чайного листя за допомогою преса витискувався рідкий сік, який при висиханні давав невеликі кристали.
Для приготування чаю досить було розчинити деяку кількість кристалів у гарячій воді. Оскільки технологія виробництва кристалів чайного соку була дуже простою та "холодною" (лише дві операції - видавлювання соку і сушіння на повітрі, без використання високої температури), розчин, що вийшов, зберігав смакові й ароматичні властивості звичайного чаю і, за описами, перевершував за своїми смаковими якостями звичайні заварені зелені чаї. Однак кількість видобутого соку була надто мала, через що виробництво було недопустимим, і його можна було використовувати як екстракти.
Приготування чайних екстрактів після імператорської заборони не припинилося, але масштаби істотно скоротилися. У Китаї продовжували готувати екстрагований чай принаймні до XIX століття, але споживався він надзвичайно мало.
Сучасні розчинні чаї готують або безпосередньою переробкою чайного листя з виділенням із нього соку, або з настою висококонцентрованого чаю. Перший метод застосовують у країнах, де виробляють чай (Індія, Шрі-Ланка), другий - у Європі та США, де як основна сировина для виробництва використовують сухий байховий чай, зазвичай найдешевший та найнижчоякісніший. Сучасні технології приготування розчинного чаю вельми ефективні та економічні - розчинний чай за собівартістю не дорожчий за звичайний байховий, а може бути й значно дорожчий за нього, а може бути і дешевшим, ніж чай з екстрактом.
Деталі технологічного процесу у різних виробників різняться, багато хто з них запатентований і тримається в секреті. Проте базовий технологічний цикл стандартний: готують настій чаю якомога вищої концентрації, застосовуючи різні способи, що збільшують екстрактивність чайного листа. У результаті в настій переходить максимум речовин, які чай узагалі здатний віддавати. Потім настій випаровують або до стану порошку, або до досягнення необхідної міцності.
Сухий порошок може оброблятися для отримання гранул або таблеток, а може йти в продаж безпосередньо. Рідкий екстракт фасують у флакони. Таблетований і рідкий розчинний чай зараз трапляється рідко, найпоширенішою є форма фасування в одноразові пластикові пакетики, аналогічні пакетикам для розчинної кави. Зазвичай розчинний чай фасують уже з добавками - цукром, ароматизаторами, лимонною кислотою, імітованими (теж швидкорозчинними) вершками та ін.
Сучасний розчинний чай за своїм хімічним складом і властивостями не надто сильно відрізняється від чаю, завареного з сухого листа. Позитивною його властивістю є простота і швидкість приготування - не потрібна правильна процедура заварювання. Для споживачів, які на перше місце ставлять стимулювальну дію чаю, зручне те, що приготувати висококонцентрований розчин, який містить велику кількість кофеїну, можна дуже легко, - розчинивши в чашці не одну, а кілька разових доз порошку. Крім того, розчинний чай дуже компактний.
За своїми смаковими й ароматичними властивостями сучасний розчинний чай не може скласти навіть слабкої конкуренції звичайному байховому чаю, завареному в традиційний спосіб. Причина в тому, що технологія виготовлення розчинного чаю, що передбачає нагрів до високих температур, випаровування, які проводять у металевих ємностях, із неминучістю призводить до втрати ефірних олій, які є основою аромату чаю. Речовини, які входять до складу чаю, не завжди нормально переносять контакт із металом при високих температурах. Унаслідок цього розчинний чай має
You need to choose options for your item