Ростери для обсмажування кави

Ростери для обсмажування кави
Сортувати у порядку збільшення

1 елемент

Фільтри

1 елемент

  1. Код товару: 19985

    Система нагрівання — Індукційний

    Потужність — 1600 Вт

    Производительность — 1 кг/ч

    Гарантія — 24 місяці

    Ростер для обсмажування кави Aillio Bullet Roaster R1 V2
    Під замовлення
    Ціна : 202 100
Ростери для обсмажування кави
Сортувати у порядку збільшення

1 елемент

Фільтри

1 елемент

Ростер для кофеОсобливості ростерів для обсмажування кави

Каву обсмажують у спеціальному обладнанні - ростерах. На перший погляд, вони працюють доволі просто: каву засипають всередину, обсмажують та охолоджують. Насправді все набагато складніше: ростери бувають різних типів, виробників і розмірів. У кожного типу ростера своя конструкція й особливості, які безпосередньо впливають на якість обсмажування, а отже, і на смак кави.

За рахунок чого обсмажується кава

Щоб далі було зрозуміліше, почнемо з основ. Щоб обсмажити каву, потрібно передати їй теплову енергію. Це можна зробити трьома способами: за допомогою кондукції, конвекції та випромінювання.

Кондукція працює від дотику до гарячого предмета. Наприклад, якщо доторкнутися до праски, ви відчуєте її температуру саме завдяки кондукції.

Кондукція спрацьовує, коли зерна торкаються гарячого барабана всередині ростера. Це надає смаку кави додаткової щільності та солодкості. Однак занадто високий рівень кондукції може пошкодити зерно та зіпсувати смак.

Конвекція передає теплову енергію через потік гарячого повітря. Приклад конвекції - фен.

У ростері конвекція працює від пальника, який подає потік гарячого повітря. Це м'який та ефективний спосіб передавання енергії, за допомогою якого ми отримуємо чисту, яскраву та кислотну чашку. Однак у ній часто бракує щільності тіла, а надто сильна конвекція пересушить зерно.

Випромінювання передає енергію без повітря та дотику до предмета. Наприклад, коли ви підносите руку до батареї та відчуваєте тепло - це і є випромінювання. У цьому разі немає кондукції, бо ви не торкаєтесь до батареї, і немає конвекції, бо повітря не рухається.

У ростері випромінювання тепла виходить від розігрітого металу ростера. Це найпроникніший і найм'якший тип передавання енергії, але ним не можна керувати. Оскільки керованість - один із найважливіших чинників якісного обсмажування, виробники ростерів намагаються знижувати рівень випромінювання.

Практично в будь-якому ростері кава обсмажується завдяки всім трьом типам передачі енергії. Але їхні пропорції та фінальний смак кави змінюються залежно від типу ростера.

Які бувають ростери

Існує чотири основні типи ростерів для обсмажування кави:

Барабанні ро стери - це найпопулярніші ростери в промисловому обсмажуванні. Завдяки стабільності обсмажування і прозорості процесів, що протікають, такі ростери дають змогу отримувати збалансований і солодкий смак кави.

Спочатку вони були влаштовані просто: кава оберталася в горизонтально встановленому барабані, під яким були пальники з полум'ям, а дим виводився вентиляторами або природною тягою. У таких ростерах кава обсмажувалася в основному за рахунок кондукції.

Зараз конструкція барабанних ростерів дещо ускладнилася, і тепер на каву в рівних пропорціях впливають кондукція, конвекція і невелика частина випромінювання. Залежно від моделі ростера, типу пальників і пристрою повітряної тяги ці пропорції змінюються. Наприклад, на найсучасніших барабанних ростерах пропорції такі: 50% конвекція, 30% кондукція, решта - випромінювання. На багатьох простіших ростерах барабанного типу пропорції енергій ближчі до кондукції та випромінювання.

Завдяки відносно простому технічному обслуговуванню і надійності, барабанні ростери завоювали довіру професіоналів. Їх використовують і на великих виробництвах, і під час чемпіонатів з обсмажування.

Конвекційні ростери, де кава обсмажується в горизонтальному "киплячому" шарі, - це відносно новий тип ростерів, у яких кава обсмажується виключно потоком гарячого повітря.

Перевага конвекційних ростерів у тому, що їхня інертність мінімальна, а обсмажування відбувається швидше та без видимих дефектів. Однак недоліки теж є. Наприклад, за видимої керованості, вкрай складно домогтися стабільності смаку, сам смак часто буває не зовсім збалансованим, а обсмажувати великий об'єм кави незручно.

Конвекційні барабанні ростери - технічно найскладніші, найсучасніші та найдорожчі ростери.

Вони нагадують барабанні, тому що в них теж встановлений барабан. Різниця в тому, що цей барабан зафіксований, а щоб рівномірно перемішувати каву, обертаються тільки лопаті всередині. За межами ростера встановлений турбований пальник, що створює потік гарячого повітря для обсмажування кави.

Співвідношення типів передачі енергії в такому ростері ще сильніше зміщене в бік конвекції - 60-70 %. При цьому переваги барабанних ростерів зберігаються, а недоліки конвекційних - ні.

Кава на такому ростері виходить чистою, яскравою, збалансованою і солодкою.

Семпл-ростери підходять для обсмажування невеликих партій кави від 50 до 300 грам. Бувають як барабанними, так і конвекційними. Такі ростери не мають завдання максимально розкривати смак і бути ідеально керованими. Семпл-обсмажування проводять для оцінювання смакового потенціалу - оцінюють смак, шукають дефекти і вирішують, чи купувати цю каву.

Ми пропонуємо купити ростер для обсмажування кави в Києві за найкращою ціною з гарантією.

You need to choose options for your item

x