JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Продовжуйте вибір товарів і додавайте в кошик.Робити покупки легко і приємно.
Кавомашини професійні
Кавомашини суперавтоматичні
Кавомашини автоматичні для дому та офісу
Кавомашини професійні б/в
Кавомашини суперавтомати б/в
Кавомашини автоматичні для дому та офісу б/в
Кавомашини фільтрові
Кавомашини з газовою установкою б/в
Кавоварки ріжкові еспресо
Кавоварки крапельні
Кавоварки гейзерні
Кавоварки капсульні
Кавоварки чалдові
Кавоварки вбудовані
Кавомолки професійні
Кавомолки професійні б/в
Кавомолки для дому
Кавомолки ручні
Вендингові кавові автомати
Кавомашини вендингові б/в
Снекові автомати
Блендери
Соковижималки
Міксери для молочних коктейлів
Водонагрівачі та електрокип'ятильники
Льодокришителі
Льодогенератори
Гранітори
Сокоохолоджувачі
Апарати для приготування гарячого шоколаду
Спінювачі молока
Охолоджувачі молока для кавомашини
Фризери для морозива
Печі конвекційні
Печі для піци
Тістомісильники
Аеропрес
Пуровер
Декантери та графини кавові
Чайники для заварювання
Термоси
Фільтр пакети для кавоварок
Інвентар бармена
Темпери для кави
Пітчери, молочники, джаги
Килимки, підставки, сітки
Нок-бокси
Декоратори, диспенсери
Ваги для кави
Набори бармена/бариста/техніка
Мірні ємності, джигери
Диспенсери для паперових склянок
Мийки для склянок
Кава в зернах
Кава мелена
Кава в капсулах
Кава в чалдах / монодозах
Кава без кофеїну
Моносорти кави
Ароматизована кава
Чорний чай
Зелений чай
Фруктовий чай
Трав'яний чай
Білий чай
Пуер чай
Зв'язаний чай
Японський чай
Улун чай
Елітний чай
Композиційний чай
Чай пакетований
Какао і гарячий шоколад
Сухе молоко та вершки
Капучино розчинний
Чай розчинний
Кондитерські вироби
Хлібобулочні вироби
Засоби для догляду за кавомашинами
Пом'якшувачі та фільтри для води
Засоби індивідуального захисту
Запчастини для кавоварок
Запчастини для кавомолок
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте найбільш підходящий вам товар
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте товар, який найбільше вам підходить.
Додавайте товари до списку бажань, діліться списками з друзями та обговорюйте товари разом. Якщо у вас уже є списки бажань, авторизуйтесь
4 елементи(ів)
Фільтри
Ступінь обсмаження — Середня
Склад зерна — Робуста 100%
Смак кави — Гірчинка
Купити
Смак кави — Солодкість
Моносорт - кавові зерна, які вирощені на одній плантації, відібрані з одного регіону та оброблені одним методом. Це ті кавові зерна, які можна впізнати навіть за характерним запахом і очікуваним смаком. Зрілі червоні кавові вишні збирають винятково вручну, сортуючи на кожному етапі. Лише один зіпсований боб може надати зайвої кислоти або пліснявого смаку всій партії.
Її не тільки вирощують на одній території, а ще й дотримуються однакового періоду посадки і збору врожаю. Чисті моносорти кави, які отримали найвищу оцінку фахівця за якістю, називаються Specialty Coffee.
Таку каву свіжого обсмаження можна готувати альтернативним способом - кемікс, аеропрес, френч-прес, пуровер або на професійному обладнанні, а також на фільтр кавоварках.
Specialty (спешелті) кава - найпопулярніший моносорт кави 100% арабіки, що розкриває величезну кількість смакових відтінків: від легких фруктових до шоколадних. Аромат чорної смородини та пастили, грейпфрута й полуниці, горіхового бісквіта й зеленого яблука, чорносливу та кориці - все це і є істинний смак та аромат зерна класу Specialty. Однією з особливостей цього класу є не лише те, що вона свіжіша за ті марки, які призначені для масового продажу, але й те, що для її виробництва використовують лише 10% всього врожаю арабіки у світі.
Як правило, спешіалті каву вирощують на великій висоті, з великою турботою й увагою з боку фермера. Звідти її продають з націнкою торговцям кави або безпосередньо обсмажувачам. Потім обсмажувальники створюють індивідуальні профілі для кожної кави, посилюючи та підкреслюючи їхній натуральний смак. Потім бариста використовують ретельно вирощену й обсмажену каву для виробництва якісних напоїв, часто з високою точністю та спеціалізованим обладнанням.
Кавові дерева вирощують на висоті понад 1000 метрів над рівнем моря. Таке розташування створює несприятливі умови для кавових дерев. Унаслідок цього до зелених зерен надходить більше соків, а кінцевий продукт набуває насиченого смаку та неповторного аромату.
Зелену каву сортують за допомогою візуального огляду і каппінгу. Візуальний огляд передбачає відбір 350-грамової проби зелених кавових зерен і підрахунок дефектних зерен. Дефекти можуть бути первинними (наприклад, чорні боби, кислі боби) або вторинними (наприклад, зламані боби). Щоб каву вважали "спеціальною", вона має мати нуль первинних дефектів і менше ніж п'ять вторинних дефектів.
Каппінг охоплює обсмажування кави і заварювання просто гарячою водою і залежить від уміння дегустатора привласнювати бали кожному з атрибутів кави, таким як кислотність, тіло, смак і аромат.
Термін "Specialty coffee" використовується для позначення кави, яка отримала оцінку 80 балів або вище за 100-бальною шкалою сертифікованим дегустатором кави Specialty Coffee Associations (SCAA) або ліцензованим Q Grader (CQI). Обсмажувальникам великого масштабу потрібен постійний, не мінливий із часом кавовий матеріал вищої якості.
Спешіелті кава - це кава на піку свого розвитку, і вона відрізняється від іншої кави, тому що спешіелті каву вирощують на ідеальній висоті, у правильну пору року, на найкращому ґрунті, а потім збирають якраз у потрібний час. Усе це перетворюється на один із найзахопливіших та найсмачніших сортів кави у світі.
Для отримання нового незвичайного смаку в спешелті індустрії роблять еспресо-суміші. Наприклад, часто змішують каву з Ефіопії натурального та митого обробітку у співвідношенні один до одного. Зерно митого обробітку надає напою яскраву кислотність, а зерно натурального обробітку - солодкість і щільне тіло.
Сегмент Specialty coffee є частиною кавової промисловості, яка найшвидше зростає. У США цей сегмент протягом останніх 25 років збільшив свою частку ринку з 1% до 20%. Найбільші регіони вирощування Specialty Coffee розташовані високо на пагорбах країн Центральної Америки та Африки.
Загальний світовий урожай кави становить близько 10 мільйонів тонн на рік, з яких тільки 8-10% присвоюється класифікація specialty.
Більшість країн, які вирощують комерційну каву, також виробляють невелику кількість спеціальної кави, за деякими винятками. Такі країни, як Ефіопія, Кенія і Колумбія, є синонімами спешелті кави; проте багато менш відомих країн прагнуть виробляти одну з найкращих кав у світі. Наприклад, останніми роками Панама зробила собі ім'я завдяки високоосвіченим фермерам, приділяючи особливу увагу збільшенню біорізноманіття та цілій низці різноманітних мікрокліматів завдяки своїм невеликим розмірам і впливу двох навколишніх середовищ.
Зерно класу Specialty - головна ознака кав'ярень третьої хвилі. Світле обсмажування, широке поширення альтернативних способів заварювання (без використання кавомашини) для максимального розкриття смаку зерна. Лате-арт та естетика подачі. Бариста як провідник нової кавової культури знає про каву все і вміє розповідати про неї гостям.
Результат зростаючої популярності спешелті кави відбивається у великих мережах, оскільки Starbucks і Costa продовжують випускати обмеженим накладом каву одного походження, що різко контрастує з їхнім супертемним обсмажуванням або сумішами з високим вмістом робусти. У звіті Allegra також прогнозується подвоєння нинішніх 1400 спеціалізованих кав'ярень до 2020 року та темпи зростання ринку смаженої кави у Великій Британії на 17% у річному обчисленні.
Ми любимо смачну каву і знаємо, що ви теж. Ось чому ми полегшуємо вам завдання. В інтернет магазині Кава Шоп представлений великий вибір кавових зерен класу спешелті та ви можете купити моносорт кави свіжого обсмаження за найкращою ціною.
You need to choose options for your item