JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Продовжуйте вибір товарів і додавайте в кошик.Робити покупки легко і приємно.
Кавомашини професійні
Кавомашини суперавтоматичні
Кавомашини автоматичні для дому та офісу
Кавомашини професійні б/в
Кавомашини суперавтомати б/в
Кавомашини автоматичні для дому та офісу б/в
Кавомашини фільтрові
Кавомашини з газовою установкою б/в
Кавоварки ріжкові еспресо
Кавоварки крапельні
Кавоварки гейзерні
Кавоварки капсульні
Кавоварки чалдові
Кавоварки вбудовані
Кавомолки професійні
Кавомолки професійні б/в
Кавомолки для дому
Кавомолки ручні
Вендингові кавові автомати
Кавомашини вендингові б/в
Снекові автомати
Блендери
Соковижималки
Міксери для молочних коктейлів
Водонагрівачі та електрокип'ятильники
Льодокришителі
Льодогенератори
Гранітори
Сокоохолоджувачі
Апарати для приготування гарячого шоколаду
Спінювачі молока
Охолоджувачі молока для кавомашини
Фризери для морозива
Печі конвекційні
Печі для піци
Тістомісильники
Аеропрес
Пуровер
Декантери та графини кавові
Чайники для заварювання
Термоси
Фільтр пакети для кавоварок
Інвентар бармена
Темпери для кави
Пітчери, молочники, джаги
Килимки, підставки, сітки
Нок-бокси
Декоратори, диспенсери
Ваги для кави
Набори бармена/бариста/техніка
Мірні ємності, джигери
Диспенсери для паперових склянок
Мийки для склянок
Кава в зернах
Кава мелена
Кава в капсулах
Кава в чалдах / монодозах
Кава без кофеїну
Моносорти кави
Ароматизована кава
Чорний чай
Зелений чай
Фруктовий чай
Трав'яний чай
Білий чай
Пуер чай
Зв'язаний чай
Японський чай
Улун чай
Елітний чай
Композиційний чай
Чай пакетований
Какао і гарячий шоколад
Сухе молоко та вершки
Капучино розчинний
Чай розчинний
Кондитерські вироби
Хлібобулочні вироби
Засоби для догляду за кавомашинами
Пом'якшувачі та фільтри для води
Засоби індивідуального захисту
Запчастини для кавоварок
Запчастини для кавомолок
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте найбільш підходящий вам товар
Додавайте товари до порівняння характеристик і обирайте товар, який найбільше вам підходить.
Додавайте товари до списку бажань, діліться списками з друзями та обговорюйте товари разом. Якщо у вас уже є списки бажань, авторизуйтесь
1 елемент
Фільтри
Продуктивність, л/год — 18
Ємність кавника, що знімається. — 1700 мл
Лічильник порцій — Немає
Об'єм бойлера, л — 1,7
Потужність — 2130 Вт
Гарантія — 12 місяців
Купити
Початок 19 ст. Французький архієпископ Жан-Батист де Беллуа винаходить першу крапельну кавоварку, в якій вода, крапля за краплею, проходить через фільтр з меленою свіжообсмаженою кавою, стікаючи в прикріплену ємність. Через 19 років французький бляхаробудівник Моріз удосконалив конструкцію де Беллуа, зробивши кавоварку такою, що перевертається. Винахід же самого де Беллуа належав до типу так званих фільтраційних кавоварок. Електричні фільтр-машини для кави такого типу почали випускати з 50-х років. І вже до 70-х років вони стали цілком звичними в побуті.
Останніми роками фільтр кави як напій також пройшов великий шлях, щоб повернути собі колишню популярність. Дедалі рідше й рідше відвідувачі замовляють американо, який готували із застосуванням гарячої води з еспресо-машини. А в бариста вже немає нагальної потреби пропонувати альтернативу, готуючи пуровер зі скляночку. В Америці цей досвід уже давно оминув кав'ярні, та й не тільки. Ми всі прекрасно пам'ятаємо кадри голлівудських кінострічок, де, в закусочній на дорозі, відвідувачам наливали чорну зернову каву з усіма знайомої скляної кави з скляного сервера.
Наявність фільтр кави або (як заведено називати в деяких місцях) свіжозавареної кави в меню свідчить про те, що тут до цього напою ставляться більш-менш серйозно. Хороша чашка "фільтра" завжди буде солодка, комплексна та чиста. У ній чітко відчуваються дескриптори, що свідчать про походження свіжообсмаженого зерна. В еспресо ж ці ноти можуть бути заглушені характерною густотою або ж подані інакше. Щодо ручних способів заварювання чорної кави, то вони не завжди дають стабільний результат і потребують більшої кількості часу на приготування кави.
Якщо ви плануєте пригощати клієнтів кавою в офісі або магазині, зверніть увагу на професійні моделі краплинного типу з термосудиною. Фільтрові краплинні кавоварки є просто незамінними для бенкетних залів, готелів, бістро та їдалень, а також для багатьох інших закладів, які відрізняються високою прохідністю.
Сучасні фільтр-машини швидкі, надійні та передбачають зовсім невелику кількість дій навіть для недосвідченої людини. Проте багато власників кав'ярень та кав'ярень не поспішають додавати "фільтр кави" до свого меню. Так, такий спосіб унеможливлює презентацію чашки, як це могло би бути в разі альтернативного заварювання, але це також може стати дуже накладним, якщо необхідно приготувати понад дві чашки. Нині ми розглянемо переваги фільтр кави, опишемо базовий рецепт і дамо поради, як правильно підібрати фільтр-машину.
Фільтр-кавоварки - це швидший, простіший і надійніший спосіб продавати смачну каву з меншими витратами на сировину та робочу силу, ніж еспресо-кавомашини та альтернатива.
Перше, що потрібно врахувати, це розмір бажаної фільтр-кавомашини, а саме її максимальний вихід (відштовхуючись від місткості термоса або сервера). Беріть до уваги кількість чашок кави, яку ви плануєте продавати в кав'ярні або випивати за сніданком. Якщо ваша кавоварка надто маленька, вам доведеться постійно заварювати нові порції, щоб задовольнити попит. Для кав'ярень та ресторанів це не найкращий варіант, а ось для домашнього використання - дуже навіть. Якщо ж кавоварка з сервером/термосом надто велика, то зернова кава може надовго за
Далі йде функціонал. Під час вибору зверніть увагу на "душ" (отвір подачі води) - чи буде вода подаватися рівномірно на шар кави свіжого обсмажування. Варто звернути увагу на форму кошика (контейнера для фільтра) та матеріал, з якого його зроблено, - пласкі кошики, зазвичай, забезпечують рівномірнішу екстракцію; при будь-якій температурі заварювання - деякі машини перед закінченням протоки роблять стрибок у температурі. Зверніть увагу, наскільки ви можете контролювати такі змінні, як температура води та час екстракції.
Також вам знадобиться кавомолка з жорнами, придатними для помелу під фільтр. Це може бути як ручна, так і електрична кавомолка. Головне - відсутність дрібних фракцій, після змелювання. Вони роблять чашку менш чистою і впливають на насиченість смаку.
Процес приготування "фільтра" багато в чому схожий з приготуванням еспресо. Шляхом спроб і помилок, недо-екстракції або пере-екстракції ви прийдете до ідеального результату. Відмінності полягають лише в змінних, з якими потрібно працювати, та в кількості витраченої кави. Змінні, на які ви можете вплинути, - це пропорції води та кави, помел зерна.
На деяких фільтрових кавоварках можна змінити час і швидкість подачі води та навіть температуру. Регулювання температури найчастіше трапляється лише на більш професійних апаратах (допустиме значення: 93-96°C). А в побутових кавоварках ви контролюєте лише пропорцію і помел. Але це навіть важливіший параметр для гарної екстракції, ніж температура.
Базовий рецепт:
Пропорції 1:17 або 60 гр. кави на 1 літр води (на 2 літри - 120 гр. кави відповідно).
Повернемося до помелу: на жаль, немає точної цифри для необхідної фракції помелу, але є головне правило: максимальний час проливання має бути між 5:30 і 6:30 хвилинами. Радимо одразу починати з більшого помелу і зменшувати його за потреби.
Рішення при виникненні проблем:
Напій водянистий і слабо насичений - збільште об'єм кави (наприклад 63г/1л)
Напій занадто перенасичений і щільний - зменшіть об'єм кави (наприклад 57г/1л)
Смак пере-екстракції (гіркий, сухий, терпкий) - це означає, що вам треба збільшити помел
Смак недо-екстракції (занадто кислотний, відсутня солодкість) - значить необхідно зменшити помел
You need to choose options for your item