Темпери для кави

Темпери для кави
Сортувати у порядку збільшення

3 елементи(ів)

Фільтри

3 елементи(ів)

  1. Код товару: 7013

    Гарантія — 1 місяць

    Темпер VD Coffee 51 мм Venge плоский
    В наявності
    Ціна : 626
  2. Код товару: 7011

    Гарантія — 1 місяць

    Темпер VD Coffee 51 мм Black плоский
    В наявності
    Ціна : 626
  3. Код товару: 9V75182

    Гарантія — 1 місяць

    Темпер DVG Fantasy 51 мм Black
    Немає у наявності
    Ціна : 774
Темпери для кави
Сортувати у порядку збільшення

3 елементи(ів)

Фільтри

3 елементи(ів)

Темпер для кофе

Для чого потрібен темпер?

Це інструмент, який використовується для пресування або "темпінгу" кавового помелу в холдері (ріжку) кавомашини.

Метою темпінгу є рівномірне утрамбовування кавової таблетки для якісного напою. По суті, ви берете його з вільної купи "дозованих" основ у щільно стиснутий торт усередині кошика.

Темпінг має дуже специфічну мету, і бариста доклали чимало зусиль для вдосконалення своєї навички. Крім шліфування і часу, правильне трамбування є ключем до того, щоб зварити якісний напій еспресо.

Чому важливо темперувати правильно?

Темпінг має дуже специфічну мету, і бариста доклали чимало зусиль для вдосконалення свого інструменту. Крім шліфування і часу, правильне трамбування є ключем до того, щоб зварити якісний еспресо. Вибрати темпер для кави бажано не поспішаючи.

Вода під тиском спрямовується через портафільтр і в кошик, заповнений меленою кавою. Якщо кава не затрамбована (пухка купа), вода проривається крізь неї, часто проходячи через тріщини або найпростіший маршрут і уникає складніших ділянок. Це далеко не підходить для отримання повного смаку з кавових зерен.

Коли кавова гуща затирається, вода повинна пробиватися крізь купу. Це означає, що вода взаємодіє з кавою довше і проходить через весь осад.

Таке поєднання часу та розподілу призводить до повнішого смаку для еспресо.

Які бувають види темперів

Спеціальний прес для кави буває різних видів. За формою основи виділяють плоский і опуклий (сферичний). Інструмент підбирають під параметри холдера (ріжка) кавомашини. Діаметр темперу має бути меншим за габарити портафільтра щонайменше на півсантиметра.

Розміри темперів бувають від 41 до 58,5 мм. Зазвичай робоча поверхня холдера має діаметр від 50 до 58 мм. Внутрішня форма буває конічною або плоскою. Конічна поверхня вимагає розподілу зусиль від центральної частини до стінок портафільтра, а плоска створює рівномірний тиск.

Професійні бариста рекомендують овальну форму, оскільки з нею працювати простіше навіть новачкові. Ідеально відшліфована поверхня преса дає змогу зробити рівномірну кавову таблетку. Неприпустимими є відколи й дефекти на будь-якій із частин темпера.

Робоча частина темпера буває рифленою, коли в борозенки потрапляє вода, таблетка виходить більш правильною, а готовий напій ароматніший і насиченіший за смаком.

Не найпоширеніший вид, але все одно зручний - динамометричний. Усередині інструменту є пружина. Пристрій підходить як для домашнього застосування, так і для кав'ярень. Він видає клацання, коли досягається найвідповідніший тиск.

Популярність пуш-темпер (від англ. Push Tamper) набув після Чемпіонату бариста у Великій Британії. Максвелл Колонна-Дешвуд використовував його на світовому чемпіонаті 2015 року. Відтоді виробники "Clockwork Espresso" об'єдналися з "La Marzocco" для подальшого фінансування досліджень ергономічності пуш-темперів, порівнюючи із традиційними темперами. Завдяки своїй технічній конструкції темпер із обмежувачем дає змогу видавати стабільно однаковий рівень темперівки, не потребуючи особливих зусиль із боку бариста. Ще один крутий бонус - бариста може використати його для нанесення напоїв, а не для розрівнювання.

Темпер розрівнювач має важку вагу, щоб вирівняти кавову таблетку для подальшого темперування звичайним темпером. Три кутові жолоби ефективно та правильно розрівнюють каву, створюючи щільну таблетку. Це допомагає уникнути грудок меленої кави або утворення "порожнеч" (каналів). Стабільне використання дистриб'ютора разом із темпером збільшує шанси на створення стабільно смачного та ароматного напою

З чого зроблений темпер

Рукоядки темпера бувають дерев'яні, каучукові або металеві з анодованого алюмінію, різних кольорів і забарвлень, з індивідуальним логотипом (лазерне гравіювання). Ручка темпера знімна і можливо за бажанням замінити на іншу. Ергономічність і зручність - основні сладові рукоядки темпера.

Матеріал основи темперів зроблений здебільшого з анодованої нержавіючої сталі або алюмінію. Іноді бувають пластикові темпера двосторонні.

Деякі автоматичні еспресо-машини та кавомолки мають вбудований темпер. У багатьох випадках це подовження руки, що висить збоку. Це менше, ніж ідеально для отримання правильної сили, необхідної для правильного темпінгу. Для досягнення найкращих результатів подумайте про купівлю окремого темперу.

Щоб купити темпер для кавомашини, ви маєте знати точний розмір холдера або модель кавоварки.

You need to choose options for your item

x